BogáDonát sétálója

Mi ez?

BogáDonát sétálója egy olyan tanösvény, ahol nem biológiáról vagy geológiáról tanulhatunk, hanem az életről és önmagunkról. Helyek családoknak barátoknak mesékkel, természettel és szép kilátással Bogád területén, ahol kellemes környezetben minőségi időt tölthetnek egymással.

Sosem fogunk pénzt szedni érte, nem lesznek versenyek, nem számít a gyorsaság, nem számít az erő. Ezen a helyen senkit és semmit nem kell legyőzni. Ezen a helyen semmit sem kötelező csinálni. Ez a sétáló töltődésre, békére, együttlétre lett kitalálva.

Az úton sétálókat elkíséri Bogád legkíváncsibb lakója, Donát a kis süni is, hogy segítsen összegyűjteni a séta közben meghallgatható vagy elolvasható meséket.

Kövessétek az útját, amely során a képzelet szárnyán repít a csodák, királyok és koldusok, vitézek és sárkányok, törpék és óriások birodalmának nyolc zugába. Ha már egyszer végigjártátok az utat, ne gondoljátok, hogy nem tartogat számotokra újat. A történetek, históriák, amelyeket hallottatok vagy olvastatok, időnként cserélődnek, hogy újabb izgalmakat élhessetek át. Olvassátok le a QR-kódot, üljetek le a padokra, és hallgassátok meg vagy olvassátok el a mesét.

BogáDonát a koboldokkal úgy alakította ki az útvonalat, hogy hasonló távolságok legyenek a pihenők között, egy-egy szusszanó önállóan is szolgálhassa az érdeklődők szórakozását, megkönnyítse a várakozás idejét.

Ha a böngészőtökben engedélyezitek a weboldalunknak a tartózkodási helyetek lekérését, akkor a szusszanóhoz tartozó mesét a Mesét kérek! gombra kapjátok meg. Ha nem szeretnétek engedélyezni, akkor minden szusszanón le kell olvasnotok a QR-kódot.

Játékszabály

BogáDonát (illem)szabályai

BogáDonát sétálója hasonlít a turistautakhoz: bárki sétálhat rajta, de ezt mindenki kizárólag a saját felelősségére teheti!

Környezet

Óvjátok a környezetet! Kérjük, a szemetet vigyétek magatokkal, vagy tegyétek valamelyik kukába.

Táblák

Az út során a szusszanókat táblák jelzik. Kérjük, ügyeljetek rájuk, hogy másoknak is utat mutathassanak! Ha esetleg valami hibát vagy hiányosságot észleltek, kérjük, jelezzétek nekünk a kozossegi pont bogad kukac gmail pon com e-mail címen, igyekszünk gyorsan kijavítani.

Technikai dolgok

A telefonotokon legyen bekapcsolva a mobilnet. A szusszanó tartozó mesét a Mesét kérek! gombra kattintva kapjátok meg, ha a böngészőben engedélyezitek a weboldalunknak a tartózkodási helyetek lekérését. Ha ezt nem szeretnétek, akkor minden szusszanón találtok egy QR kódot is, amit leolvasva a helyhez tartozó weboldalra juttok.

Ajánlott felszerelés

Legyen a lábatokon kényelmes cipő, hozzátok magaddal a jókedveteket és egy telefont feltöltött akkumulátorral.

Babakocsi/kerékpár

BogáDonát sétálójának nagy része gyalog, kényelmesen és biztonságosan bejárható, azonban néhány részen babakocsival, rollerrel, biciklivel, egyéb kerekes eszközzel a közlekedés nehéznek bizonyulhat. Kisbabákhoz hordozót ajánlunk. A Rózsakút-pihenő a településhez tartozó, attól kissé távolabb eső külterületi részen található. Ide a főút mentén tett sétával, tekerve, esetleg a Vendel-tornya pihenőnél Pécs irányába egy buszmegállónyi utazással lehet eljutni. Kerékpárút kialakítása, felfestése állami beruházásban tervezett.

Kutya/egyéb állat

Hozhattok magatokkal bármilyen állatot, de kérjük, takarítsatok fel utánuk!

Dohányzás

Kérjük, mutassatok jó példát, és a gyerekek előtt ne gyújtsatok rá. Ha mégis megtennétek, kérjük, hogy a csikket vigyétek magatokkal, vagy dobjátok ki valamelyik kukába.

Kövess minket:
BogáDonát sétálóját készítették: Diósdiak Diósdért egyesület, Luzsi Margó, Bogád lelkes lakói! Részletek az impresszumban.
Impresszum
Diósdiak Diósdért